Recurs al projecte de central nuclear a Anglaterra

Recurs al projecte de central nuclear a Anglaterra Disseny de la central nuclear a Hinkley Point, Anglaterra / Foto: EDF Energy

El fet que Hinkley Point (Somerset, Anglaterra) només estigui a una distància de 241 quilòmetres d’Irlanda ha fet que An Taisce, organisme públic que s’encarrega de la preservació del patrimoni arquitectònic i mediambiental, hagi presentat un recurs judicial en contra del projecte de construir-hi una central nuclear.

Els advocats d’An Taisce al·leguen que, seguint la directiva europea d’Anàlisi d’Impacte Ambiental, a l’hora de prendre una decisió en un sentit o un altre les autoritats britàniques haurien d’haver tingut en compte Irlanda com a part interessada puix que malgrat no treure cap profit de la infraestructura sí que podria patir les conseqüències d’un accident.

Per la seva banda, el govern britànic ha respost que només s’hauria d’haver consultat els irlandesos en cas que existís un risc real o una possibilitat força alta d’accident però, segons l’anàlisi, no era el cas d’aquest projecte. James Nix, director de Polítiques d’An Taisce, ha dit que la seva intenció no és de molestar els britànics interferint en les seves decisions ni ser antinuclear sinó que es tracta de defensar els drets dels irlandesos.

No és la primera vegada que Irlanda es queixa per una central nuclear del Regne Unit perquè de fa molts anys que demana el tancament de la planta situada a Sellafield, al nord-oest d’Anglaterra, que ja ha tingut alguns accidents i fuites però sense conseqüències greus.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/hxSY

Torna a dalt