L’activitat sísmica al mar d’Irlanda continuarà uns dies

L’activitat sísmica al mar d’Irlanda continuarà uns dies Un sisme enregistrat el 26 de juny / Foto: DIAS

Els petits tremolors de terra de 2.4 i 3.3 graus a l’escala de Richter que diumenge a la matinada van tenir l’epicentre al mar d’Irlanda a prop de la costa anglesa i que també van ser percebuts a llocs com Dublin o Wicklow, continuaran durant els propers dies segons informa la Xarxa Sísmica Nacional Irlandesa (INSN); nogensmenys, Tom Blake, director de l’INSN, afirma que no se sap si seran més forts.

Els petits terratrèmols no s’expliquen pel moviment de plaques tectòniques, puix que el mar d’Irlanda no forma part de cap zona de fricció, sinó que són producte d’un “rebot” de la superfície que va enfonsar-se a causa del pes del gel que hi havia durant l’era glacial i que vol recuperar la seva fisonomia original.

El lloc d’Irlanda amb una probabilitat més alta de patir un terratrèmol “tradicional”, és a dir, causat pel moviment de plaques tectòniques, és Donegal, on a principi del 2012 ja es van notar uns tremolors. Aquest fet va provocar un augment del turisme a la zona amb gent que volia viure un terratrèmol, poc perillós, in situ.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/hlbe

Foto original

Torna a dalt