Pocs cotxes elèctrics per a tants punts de recàrrega

Pocs cotxes elèctrics per a tants punts de recàrrega Un cotxe elèctric recarregant-se a Fitzwilliam Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Responent a una pregunta parlamentària, Pat Rabbitte, ministre de Comunicacions, Energia i Recursos Naturals, ha informat que arreu del territori de la República hi ha 1.280 punts de recàrrega per a cotxes elèctrics i que el nombre de vehicles d’aquest tipus registrats actualment al país és de 259. Així doncs, hi ha aproximadament un vehicle per cada cinc punts de recàrrega.

Malgrat els incentius fiscals, l’estalvi econòmic que suposa el fet de no haver de pagar l'alt preu de la benzina i els 9,3 milions d’euros en infraestructura invertits fins ara per la companyia ESB, sembla ser que els irlandesos continuen preferint els automòbils tradicionals i el parc mòbil dels “ecars” augmenta molt a poc a poc; així ho demostra la xifra de matriculacions de l’any passat, 23, només 2 més que l’any 2010.

Una altra conclusió a la que s’arriba és que el fenomen del cotxe elèctric és totalment dublinès atès que hi ha 119 vehicles matriculats; segueixen la capital a molta distància Cork i Wexford amb 17 i 16 vehicles, respectivament. A l’altra banda de la classificació hi ha els comtats de Donegal, Leitrim, Monaghan, Roscommon, South Tipperary i Waterford que no en tenen cap.

Font: The Journal.ie

URL curta: ves.cat/g5rB

Torna a dalt