Canvi d’hora i debat sobre si cal adaptar-se a Europa

Canvi d’hora i debat sobre si cal adaptar-se a Europa L'Observatori de Dunsink a Castleknock, Dublin 15 / Foto: Wikipedia

A final de març i d’octubre sempre passen tres coses a Irlanda: una és el canvi d’hora per tal d’aprofitar millor la llum del sol a l'hivern com fan la majoria de països de l’Europa continental, l’altra és obrir un debat sobre si seria millor passar-se al CET, l’hora central europea. Finalment, la tercera és que el ministre responsable del canvi d’hora, el de Justícia, sempre diu que no té cap intenció de canviar res.

Un dels departaments del govern més partidari de l’estandarització amb Europa és el de Treball, Empresa i Innovació que es basa en el fet que el 45% de les exportacions irlandeses són cap a territoris del CET i hi hauria més coincidència horària entre les empreses de tots els països. Nogensmenys, reconeixen que l’hora de diferència actual tampoc suposa gaires inconvenients.

Un altre problema per tal de poder canviar l’hora és que s’hauria de seguir la directiva europea aprovada l’any 2000 en la que s’exigeix un consens de tots els socis comunitaris, encara que només afecti un sol país, la decisió de fer qualsevol canvi.

Des del 1880 i fins al 1916 hi havia hagut un horari genuïnament irlandès anomenat Dunsink Time, nom de l’obserbatori a l’oest de Dublin que servia com a punt de referència per a determinar l’hora: 25 minuts i 21 segons de retard respecte a Greenwich.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt