Les papereres solars encara podrien ser més intel·ligents

Les papereres solars encara podrien ser més intel·ligents Paperera solar a Temple Bar, Dublin 2 / Foto: BigBellySolar.ie

Les paperes intel·ligents instal·lades per l’empresa Kyron Energy and Power –sota la marca Big Belly Solar- a diversos punts d’Irlanda estan generant una important reducció de costos a les administracions locals a més de guanyar en eficiència. Els aparells funcionen amb energia solar i no només compacten la brossa que la gent hi llença sinó que també avisen quan estan plens; d’aquesta manera s’eviten viatges innecessaris del servei de neteja i en estar les deixalles comprimides tampoc l’han de buidar tan sovint.

Ara, amb les que hi ha instal·lades a Temple Bar (Dublin 2), es vol aprofitar aquesta tecnologia per crear una xarxa d’informació via wifi que avisarà els qui tinguin un smartphone i passegin per la zona d’esdeveniments culturals que se celebrin a la rodalia; només a la recentment remodelada Meeting House Square hi ha hagut uns 50 actes des de gener. Per finançar el projecte s’ha pensat en enviar publicitat juntament amb la informació o posar anuncis a les papereres.  

Font: The Journal.ie

Foto original

Torna a dalt