La normalització del gaèlic arriba als virus informàtics

La normalització del gaèlic arriba als virus informàtics Missatge de virus en gaèlic / Foto: Liffey

Quan semblava que el gaèlic estava condemnat a desaparèixer pel seu poc ús i el "semenfotisme" de la majoria de ciutadans irlandesos, ara s’ha vist que no tot està perdut i la primera llengua d’Irlanda -segons la Constitució- s’ha normalitzat fins a limits que ni el gaeilgeoir* més il·lús hagués pogut somiar mai: els virus informàtics.

Un home de Donegal va trobar-se que el seu ordinador havia estat contaminat per un virus que li va bloquejar l’aparell i li demanava –en gaèlic- que pagués 100 euros si volia desbloquejar-lo. Brian McGarvey, el tècnic informàtic que va inspeccionar el PC, ha assegurat que és la primera vegada en els 12 anys que porta fent reparacions que veu una cosa semblant.

Tanmateix, els malfactors van imitar algunes administracions públiques i van utilitzar el traductor de Google perquè només un 60% del text tenia sentit, per bé que seria força creïble per a algú que no domini la llengua. A més, una bandera irlandesa li donava un toc d’oficialitat que podria fer picar algun despistat.

* Parlant de gaèlic

Font: Irish Times

1 comentari

  • Tomaí Rua

    Escrit per Tomaí Rua

    Divendres, 07/09/2012

    He rebut correu brossa (spam?) en gaèlic també... des de un lloc web xinès!

    Report

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt