Una aplicació per a mòbils rescatarà pescadors

Una aplicació per a mòbils rescatarà pescadors Un cotxe del Guardacostes a Dublin / Foto: Liffey

El Servei de Guardacostes està desenvolupant una aplicació per a mòbils que hauria de servir per salvar la vida d’aquells que es dediquen a la pesca i arriba just després que la setmana passada es produïssin 5 morts al mar en només 5 dies, per la qual cosa aquesta notícia hauria de ser un motiu de satisfacció per al sector pesquer.

Amb l'aplicació els pescadors hauran de posar una sèrie de detalls com l’hora d’arribada, el nombre de persones i el recorregut aproximat. En cas que el vaixell no torni a l’hora prevista l’aplicació enviarà un missatge al guardacostes, que contactarà amb el vaixell via telefònica per saber si tot va bé.

Per a Derek Flanagan, de l’Irish Coast Guard, la idea és que els pescadors siguin conscients de la importància de ser localitzats el més aviat possible a fi d’evitar hipotèrmies i els efectes de les corrents i de la marea. De moment l’aplicació està en període de proves i podria entrar en funcionament l’any vinent; hi haurà versions per a tots els smart phones.

Font: Irish Independent

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt