Mor la balena de Baltimore després de 2 dies d’agonia

Mor la balena de Baltimore després de 2 dies d’agonia La balena al port de Baltimore, Comtat de Cork / Foto: TheWineBuff HQ via Twitter

La balena de 14 metres que el dimarts va quedar atrapada per la marea baixa al port de Baltimore (Comtat de Cork) va morir ahir després de passar unes quantes hores agonitzant. Sembla ser que l’animal, una femella jove, estava malalta, malnutrida i a més s’havia fet uns talls en xocar contra les roques. Alguns pescadors havien intentat tornar-la a mar obert aprofitant la marea alta però no ho van aconseguir.

També s’havia pensat de practicar-li l’eutanàsia però qualsevol medicina hauria estat insuficient atesa la gran envergadura de la balena. El fet d’haver estat agonitzant durant més de dos dies ha obert el debat sobre què s'hauria de fer en aquests casos i el Grup Irlandès en Defensa de les Balenes i els Dofins ha demanat que la propera vegada unitats de l’exèrcit amb algun fusell potent acabi amb la vida de l’animal d’una manera humana i sense patiment, com ja passa en llocs com Nova Zelanda.

Ara la intenció de l’ajuntament de Cork és remolcar la carcassa cap a Oldcourt, a prop d’Skibbereen, on hi ha una grua que la podria treure de l’aigua per després incinerar-la. Tanmateix es parla de conservar l’esquelet com ja van fer els veïns de Kilbrittain (Comtat de Cork) amb la balena que va embarrancar a la platja l’any 2009.  

Font: Irish Independent

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt