Avís de temporal: pluja, vent i marea molt alta

Avís de temporal: pluja, vent i marea molt alta El riu Liffey durant el temporal de l'octubre passat / Foto: Liffey

Met Éireann ha advertit que el temporal que a partir d’avui afectarà l’est i el sud d’Irlanda podria ser igual de fort que les restes de l’huracà Charlie, tempesta que van trencar tots els registres a l’illa l’estiu del 1986 causant un gran nombre de destrosses. El vent bufarà primer de l’est i després serà de component sud-est amb ràfegues que podrien arribar fins als 110 km/h.

Pel que fa a les precipitacions s’esperen ruixats intensos que podrien descarregar entre 30 i 50 litres per metre quadrat o fins i tot més en zones de muntanya, per la qual cosa es demana precaució als qui passin a prop de cursos d’aigua perquè podrien patir pujades sobtades de nivell; un altre consell és que no es creui cap riu si va molt ple. Per als següents dies continuarà el temps inestable però la zona més afectada pels ruixats serà l’oest.

Una altre problema afegit serà la forta marea fruit de la baixa pressió atmosfèrica que farà que hi hagi una diferència més gran del que és habitual entre la marea baixa i la marea alta. Si a això s’hi sumen els forts ruixats i el vent, molt probablement algunes zones concretes de la costa podrien patir inundacions. El Servei de Guardacostes ha demanat als curiosos que no vagin a llocs propers al mar i als que tinguin barques que les deixin en llocs protegits.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt