Inici de la unió elèctrica entre Irlanda i el Regne Unit

Ahir van començar els treballs d'instal·lació del cable submarí que connectarà Irlanda amb el Regne Unit i que forma part del projecte anomenat East West Interconnector. Aquesta infraestructura és considerada com la més important en el sector de l'energia a Irlanda des de la construcció de la central elèctrica d’Ardnacrusha (Comtat de Clare) l'any 1920.
El mètode utilitzat és força semblant al de la construcció de túnels, és a dir, començar per les dues ribes del mar d'Irlanda fins a trobar-se a mig camí; en total 180 km de cable amb un cost aproximat de 600 milions d’euros i que s’espera que estigui enllestit a final del 2012. Tindrà una capacitat de transport equivalent a l'electricitat requerida per a 300.000 habitatges.
Aquest cable permetrà que Irlanda pugui utilitzar electricitat del Regne Unit en cas de necessitat i alhora suposarà la possibilitat de més competència perquè obrirà les portes a operadors estrangers que vulguin proveir d’energia el mercat irlandès, fet que serà molt benvingut pels consumidors que han vist com totes les empreses del sector apujaven la tarifa recentment amb increments de fins a un 20%.
Font: RTÉ
Escriu un comentari
Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).