130.000 euros per fer un estudi sobre la llúdria

130.000 euros per fer un estudi sobre la llúdria Llúdria al Ballycroy National Park (Comtat de Mayo) / Foto: Ballycroy National Park

Com a resposta a una sentència de la Unió Europea denunciant l'Estat per no protegir la llúdria (Lutra lutra) i en plena època de retallades que afecten bona part de la població irlandesa, el govern pagarà 129.981 euros (més IVA) a l'empresa de Belfast Quercus Consultants per dur a terme un estudi sobre la població d'aquest mamífer de la família dels mustèlids a Irlanda. A aquesta empresa se li acumula la feina perquè també té encarregat un estudi sobre la població de granotes.

Segons l'estimació del Servei de Parcs Nacionals i Vida Salvatge (NPWS), la població de llúdries resident als rius de l'illa ha patit un declivi d'un 21.5% des del darrer cens el 1982 principalment per la destrucció del seu hàbitat, la contaminació de l'aigua, els atropellaments i la caça furtiva, per bé que qualsevol persona que sigui declarada culpable de matar un d'aquests animals s'enfronta a una multa de fins 63.487 euros i/o dos anys de presó.

No és la primera vegada que el govern gasta una quantitat relativament important de diners com a conseqüència de les amenaces de Brussel·les i el passat mes d'agost va fer-se públic que la inversió de 382.000 euros destinada a fer augmentar la població de la guatlla maresa havia tingut un èxit més aviat escàs en passar de 133 exemplars a 134, és a dir, 382.000 euros per tenir un exemplar més. En el cas de la llúdria l'estudi es farà public el proper mes de març.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt