La Universitat de Cork desenvolupa el xiclet biodegradable

La Universitat de Cork desenvolupa el xiclet biodegradable Xiclet enganxat al terra a Middle Abbey Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Científics de l'Escola d'Aliments i Ciències de la Nutrició, adscrita a la Universitat de Cork, han desenvolupat un xiclet biodegradable que podria permetre a les administracions locals d'estalviar milions d'euros en concepte de serveis de neteja perquè, a banda de no enganxar-se a terra o a la sola de la sabata, desapareix.

L'ajuntament de Dublin s'ha gastat 1.3 milions netejant xiclets durant el període 2007-2010 i el de Cork hi destina 30.000 euros anuals. El grup antibrutícia IBAL calcula que el cost anual de mantenir els carrers de les principals ciutats irlandeses sense xiclets podria estar al voltant dels 70 milions d'euros.

Aquest nou xiclet, que han patentat ràpidament i que ha estat descobert de rebot quan s'investigava amb cereals per crear productes sense gluten, està fet de blat i segons els que han participat a les proves de tast, té el mateix gust i elasticitat que el xiclet de tota la vida però es desfà al cap de pocs dies si es llença al carrer o 45 minuts si continua mastegant-se.

De moment ja hi ha tres multinacionals interessades a desenvolupar aquest producte a nivell industrial i la Universitat de Cork triarà l'oferta seguint principalment criteris econòmics. El professor Arendt, un dels seus descobridors, creu que el xiclet té un gran potencial comercial i podria revolucionar el mercat alimentari.

Font: Irish Times i Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt