Donegal viu nits de màgia amb l'Aurora Boreal

Donegal viu nits de màgia amb l'Aurora Boreal L'Aurora Boreal a Urris, Comtat de Donegal / Foto: Adam Porter

Durant les darreres setmanes centenars de persones s'han aplegat a la península d'Inishowen (Comtat de Donegal) per veure les imatges màgiques de l'Aurora Boreal (Northern Lights en anglès), un fenomen que arriba al màxim esplendor aproximadament cada onze anys i que és fruit d'una combinació entre vent solar, gas ionitzat calent provinent del Sol i els camps magnètics de la Terra.

El lloc més conegut mundialment per a la seva observació és el Cap Nord noruec però, com es pot apreciar a les fotografies, Donegal compleix amb escreix els requisits que els entesos demanen per tenir una bona oportunitat de veure aquest espectacle: el més al nord possible i lluny de les grans ciutats a fi d'evitar la contaminació lumínica. A més, a Donegal fa fred però no tant com a Noruega.

El fotògraf i president del Buncrana Camera Club Adam Porter va anar cap al Malin Head, un dels punts més septentrionals de l'illa d'Irlanda, però hi havia tanta gent que va haver de fer mitja volta i va dirigir-se cap a Urris, a la mateixa península, on va captar aquestes imatges amb l'Aurora Boreal al fons. Les fotos són a la venda a Inishowen Art Gallery

Segons Kathleen Gill, directora de marketing a l'Oficina de Turisme d'Inishowen, aquest fenomen natural ha fet augmentar exponencialment la demanda d'informació i s'espera l'arribada massiva de turistes, sobretot els caps de setmana, que donaran un impuls econòmic a la zona.

Font: Irish Independent 

Fotos: Adam Porter

 

 

 

Torna a dalt