Hi ha ganes de viure un terratrèmol

Hi ha ganes de viure un terratrèmol El Knockalla Cottage al Lough Swilly, Comtat de Donegal / Foto: Donegal Cottage Holidays

El passat dijous cap a la matinada un petit terratrèmol de 2.2 graus a l'escala de Richter va sacsejar l'àrea del Lough Swilly al nord del comtat de Donegal amb l'epicentre a la població de Portsalon. Molts dels habitants en van percebre els efectes i van aixecar-se alarmats però no es va haver de lamentar cap tipus de dany.

Per aquella zona hi passa una falla, anomenada Lennan, que arriba fins a Noruega i els tremolors són habituals de tant en tant. A partir de les dades i experiència d'altres vegades els experts en sismologia preveuen que durant les properes setmanes hi haurà més rèpliques. Per exemple l'any 2010 n'hi va haver tres de seguits.

El fet que sigui probable un nou movinent i que en principi no hagi de ser perillós ha provocat un augment de la demanda de lloguers dels cottages de la zona per part de gent que vol viure una experiència nova. Si a això s'hi afegeix el fenomen de l'Aurora Boreal que té lloc durant aquest hivern i que és visible des de la costa nord de Donegal, tots els qui es dediquen al sector turístic veuen com s'estan fent d'or en una època en què normalment hi ha molt poca activitat.

Font: Donegal Daily 

Torna a dalt