Els dublinesos més urbanites es queden sense banyar-se

Els dublinesos més urbanites es queden sense banyar-se La platja de Dollymount / Foto: Liffey

La temporada de bany d’enguany, que durarà del primer de juny fins al quinze de setembre, ha començat amb males noves per als més urbanites de Dublin i és que de les mostres extretes a les dues platges més properes al centre de la ciutat, Sandymount al sud i Dollymount al nord, no se n’ha tret l’aigua gaire clara, ni figuradament ni literal.

En el cas de Sandymount, la temporada de bany ja ha acabat abans de començar atès que la qualitat de l’aigua no és apta per als humans, un fet que s’ha repetit durant els darrers anys i que té l’origen en la popularitat d’aquesta platja entre els dublinesos com a lloc per a passejar el gos, alguns dels quals hi deixen les seves deposicions -altament contaminants-, que sumades a la manca de capacitat de la depuradora de Ringsend en períodes de pluja forta, obliga les autoritats a prohibir-hi el bany.

Pel que fa a Dollymount, per ara no s’hi permet el bany arran de la pluja dels darrers dies, que ha desbordat les depuradores i la xarxa de clavegueram, però hom espera poder obrir-la als banyistes d’aquí a uns dies en cas que la qualitat de l’aigua millori. De tota manera, els ciutadans podran continuar anant a les dues platges a esbargir-se, això sí, sense banyar-s’hi.

D’altra banda, no gaire lluny d’aquestes dues platges hi ha la zona de bany coneguda com a Half Moon, situada a South Wall, és a dir, l’escullera sud del canal de sortida del port de Dublin, que com s’endinsa una mica a la mar no rep tant l’impacte de les activitats humanes més contaminants. Segons les anàlisis, aquí la qualitat de l’aigua és excel·lent, però s’ha de pagar un preu i és que s’ha de caminar una mica per a arribar-hi.

Òbviament, malgrat que aquest problema es repeteix cada any, aprofitant l’ocasió per a criticar el govern per la seva inacció i deixadesa, s’ha fet l’enèsima crida als governants perquè facin alguna cosa a fi de solucionar-ho, sobretot perquè amb l’augment de població que experimenta Dublin, s’ha dut al límit les infraestructures actuals de tractament d’aigües residuals i aquestes prohibicions són cada vegada més habituals.

 

Torna a dalt