Depuradores desbordades: 53 zones de bany tancades

Depuradores desbordades: 53 zones de bany tancades La Forty Foot de Sandycove / Foto: Liffey

A Irlanda hi plou regularment, però en quantitats petites, per la qual cosa, quan plou de manera torrencial el sistema de depuradores es desborda i a conseqüència d’això molta aigua no tractada acaba a la mar, obligant les autoritats a prohibir el bany.

I això és el que ha passat ara després que el pas de la tempesta Betty, que és la segona de la temporada amb nom a la llista de tempestes, descarregués amb molta força la setmana passada, com ho prova el fet que a l’observatori de Valentia Island (Comtat de Kerry), un dels més antics d’Irlanda, registrés 36,2 litres per metre quadrat en només una hora, tot un rècord.

I com no podia ser de cap altra manera després d’un episodi com aquest, les mostres d’aigua analitzades durant els darrers dies per les autoritats han revelat una alta quantitat de partícules contaminants que han fet tancar fins a cinquanta-tres punts de banys, el gros dels quals a la meitat sud, la zona més afectada per la tempesta Betty que, d’altra banda, també va deixar milers de ciutadans sense electricitat durant unes quantes hores.

A més, el fet que alguns punts de bany siguin molt populars ha agreujat la situació i és que a l’estiu és quan hi ha més gent disposada a endinsar-se a l’aigua, que potser no és tan freda com a l’hivern, però que no acostuma a ultrapassar els catorze graus. Entre els punts de bany afectats hi ha el gros de les platges dublineses, és a dir, tot un clàssic després de cada tempesta forta i és que malgrat que durant els darrers anys s’ha millorat la capacitat de la planta depuradora de Ringsend, quan plou massa acaba fent llufa.

Així doncs, durant aproximadament una setmana els banyistes no podran capbussar-se a llocs com Sandymount, Seapoint, Sandycove i l’adjacent Forty Foot -on al primer capítol de la novel·la Ulisses Buck Mulligan va anar a banyar-se-, Killiney o Dollymount.

Podeu trobar més informació al portal beaches.ie

Torna a dalt