An Post crea un segell digital que... s'ha d'escriure a mà

An Post crea un segell digital que... s'ha d'escriure a mà Publicitat del nou segell digital d'An Post / Foto: Liffey

El color verd domina a les bústies d’An Post, als rètols de les oficines i als vehicles -que són doblement verds perquè, a banda del color, bona part de la flota ja és elèctrica-; aquests tres elements de la companyia formen part del paisatge irlandès, essent una de les icones del país i conservant una imatge molt tradicional, tot i que darrerament ha dut a terme una forta inversió a fi de no quedar-se enrere en la cursa tecnològica amb les empreses competidores, que tenint en compte que no emeten segells en paper, estan totalment digitalitzades.

Un altre element molt característic de les cartes ordinàries que passen per les mans d’An Post és que el remitent escriu l’adreça del destinatari a mà, a vegades amb una lletra gairebé illegible i en un sobre de color marró, és a dir, retro total i més propi d’una època passada en què no hi havia gaires impressores ni sobres amb finestreta de plàstic. Tanmateix, encara que sembli difícil de creure i contra tot pronòstic, la bona feina dels eficients treballadors de la companyia fa que les cartes d’estil vintage acostumin a arribar a destinació l’endemà.

I ara, An Post ha volgut combinar totes dues coses alhora -tecnologia de darrera generació i de primera- i ha creat un segell que hom podria definir com a digital-manual. En aquest sentit, el nou servei serà ideal per als que no tinguin cap oficina de correus a prop de casa, puix que només es necessitarà un telèfon mòbil, descarregar-se una aplicació -disponible tant a l’Apple Store com a la Google Play Store- i tenir un bolígraf.

El procediment és molt senzill: l’usuari es descarrega l’aplicació mòbil d’An Post, selecciona la quantitat de segells que vol comprar, paga l’import corresponent i l’app genera un codi alfanumèric de dotze dígits, que combina números i lletres i que s’ha d’escriure a mà -si és possible, amb bona lletra- al lloc on habitualment es posaria el segell, és a dir, a dalt a la dreta; després, com sempre, hom va fins a una bústia i hi introdueix el sobre o paquet, que pot ser de fins a cinc-cents grams. 

Finalment, un cop An Post fa l’entrega al destinatari, s’envia la confirmació al remitent, que la pot rebre via correu electrònic, missatge de text o a la mateixa aplicació mòbil. D’altra banda, a les instruccions d’ús s’explica que no es permet de fer cap barreja de tecnologies, és a dir, que si hom hi escriu el codi a mà, no podrà posar-hi cap segell o viceversa.

 

Torna a dalt