La Garda emet més de cent mil multes via app mòbil

La Garda emet més de cent mil multes via app mòbil L'app mòbil de la Garda revelant una infracció / Foto: Garda via Twitter

Algunes comissaries de la Garda són situades en edificis que ja feien aquesta funció durant l’època victoriana i fins no fa gaire, certes pràctiques també eren d’aquell temps, sobretot en l’ús -o abús- del paper en lloc de fer servir tecnologia digital. Un altre problema derivat de l’obsolescència tecnològica era que als controls viaris, qualsevol comprovació relacionada amb un cotxe o un conductor s’havia de fer trucant a la central, fet que alentia molt les coses.

Amb tot, això va començar a canviar l’any 2017 quan la Garda va endegar el seu Programa de Mobilitat Activa, que feu un pas de gegant amb una prova pilot a Limerick amb l’entrada en servei d’una aplicació mòbil que escaneja la matrícula i informa sobre l’estatus d’un cotxe, tant en termes d’impostos com d’assegurança, així com l’historial del conductor, fet que permet de tenir dades rellevants en temps real per a determinar si s’ha produït cap infracció.

En cas que sigui així, s’introdueix tota la informació a l’app mòbil i el denunciat rep la multa al cap de tres dies, és a dir, res a veure amb el que passava abans, quan es duia tota la informació a la comissaria, allà s’emplenava un formulari en paper, que després s’enviava a la central perquè la introduïssin a la base de dades PULSE i finalment s’emetia la multa, que en alguns casos tardava més de tres mesos a arribar a l’infractor. A més, que la informació passés per tants llocs suposava un risc, atès que es podia perdre a mig camí.

Així doncs, amb tanta facilitat per a posar multes, no és estrany que la Garda n’hagi emès més de cent mil durant els darrers dotze mesos. A més, el seu compte a Twitter és molt actiu a l’hora d’il·lustrar algunes de les infraccions més flagrants, essent el combo conduir sota els efectes de l’alcohol o de les drogues, sense carnet, sense assegurança, ultrapassant el límit de velocitat i amb un cotxe que hauria d’anar directe a un centre de desballestament.

Fins ara el nombre de gardaí amb l’applicació mòbil és de dos mil cinc-cents, una xifra que es doblarà aquesta setmana i que s’espera que arribi als deu mil a final d’any. El programa, titllat d’autèntica revolució tecnològica, sobretot tenint en compte les pràctiques obsoletes emprades fins fa quatre dies, ha costat uns quinze milions d’euros.

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt