NTA: vuit-cents double-deckers elèctrics en cinc anys

NTA: vuit-cents double-deckers elèctrics en cinc anys Un autobús al centre de Dublin / Foto: Liffey

El govern irlandès, sobretot ara que els Verds tenen la cartera de Transport, continua decidit a implementar el seu pla de transició cap a una flota d’autobusos de baixa o de zero emissions inclòs al Project Ireland 2040 i al Pla d’Acció Climàtica i ara ha endegat un concurs públic per a la compra de vuit-cents autobusos de dos pisos, els populars double-deckers, que haurien de ser entregats de manera esglaonada durant un període de cinc anys a partir de la segona meitat del 2022.

Els autobusos compliran amb la definició de “vehicle d’emissió zero” de la directiva europea que promou l’energia neta i eficient, que entrarà en vigor a final del 2021, i faran que la qualitat de l’aire a les ciutats per on circulin millori de manera notòria. En principi, es preveu que aquests autobusos operin a les principals ciutats, inclosa Dublin, que durant els anys vinents canviarà radicalment el seu sistema de rutes actual -totalment radial- amb la implementació del fins ara força controvertit projecte BusConnects.

Entre les característiques més destacables dels nous autobusos, energia a banda, hi haurà dues portes molt amples -una al davant i l’altra al centre, ambdues amb una rampa per a cadires de rodes-, seients preferents per a gent que ho necessiti, un espai per a una cadira de rodes i un altre per a un cotxet. Els vehicles faran un màxim d’11,50 metres i tindran, pel cap baix, 41 seients al pis de dalt i 19 al de baix.

Torna a dalt