La llauna de Guinness es queda sense pilota de ping-pong

La llauna de Guinness es queda sense pilota de ping-pong Una de les portes de la fàbrica Guinness / Foto: Liffey

Amb alguns pubs tancats d’ençà de mitjan març -més concretament els que no tenen servei de cuina i no poden servir àpats generosos- els assedegats que abans poblaven els milers de watering holes repartits arreu del territori s’han vist obligats a canviar el seu hàbit de consum i ara es proveeixen dels seus beuratges preferits als off-licences, els establiments amb llicència per a vendre begudes alcohòliques que, òbviament, s’han beneficiat d’un fort increment de la venda durant tota la pandèmia.

I entre les marques amb més volum de venda hi ha la cervesa més icònica del país: la Guinness. Tanmateix, malgrat que ha pogut satisfer la demanda perquè la producció de la black stuff no ha patit cap escassetat de matèria primera amb relació als ingredients, sí que ha tingut problemes a l’hora de proveir-se del dispositiu flotant amb forma de pilota de ping-pong de tres centímetres de diàmetre que hi ha dins de les llaunes.

El giny -que és una càpsula de nitrogen- permet que la cervesa, sobretot en termes de gas i de bombolles, conservi la qualitat un cop surt de la llauna. Amb tot, sembla que la forta demanda de Guinness als off-licences, on la llauna és el format preferit per a bona part dels consumidors -tot i que també hi ha ampolles-, ha deixat Diageo sense estoc de ginys flotants (floating widget), i per als packs de vint-i-quatre llaunes s’ha hagut de cercar una alternativa en forma de giny fix, és a dir, que no flota.

De tota manera, segons alguns oients del programa d’RTÉ Liveline, la solució d’emergència n’ha fet variar el gust i la textura i fins i tot n’hi ha que l’han titllat d’imbevible, a banda que les sensacions a l’hora de tirar la cervesa, com un soroll molt característic, han desaparegut. Si amb tot això no n’hi hagués prou, la quantitat per llauna ha passat de mig litre a 470 mil·lilitres, fet que amb el pack de 24 suposa l’equivalent a gairebé una llauna i mitja menys que abans. D’altra banda, segons Diageo, la pilota de ping-pong no tornarà a aquests packs fins a l’any vinent.

Font: Irish Independent

 

Torna a dalt