La Covid Tracker fon la bateria dels mòbils amb Android

La Covid Tracker fon la bateria dels mòbils amb Android Una de les pantalles de la Covid Tracker / HSE

Després que alguns usuaris de la Covid Tracker alertessin via xarxes socials que l’app de rastreig fon la bateria en un tres i no res -passant del 100% al 30% en només dues hores-, el Servei de Salut va endegar una investigació que ha determinat que el problema no és de l’app en si sinó del software de notificacions del sistema Android dissenyat per Google, que sembla que entra en bucle quan processa el número identificador dels usuaris; pel que fa als mòbils d’Apple, per ara no s’ha detectat cap incidència.

Amb tot, el fet que durant els darrers dies milers d’usuaris hagin decidit de desinstal·lar-se l’app del seu mòbil, delmant l’efectivitat de la Covid Tracker, ha obligat el Servei de Salut a actuar amb molta rapidesa i a treballar conjuntament amb Google que, després de detectar l’origen de l’anomalia, ha dissenyat una actualització d’urgència -implementada aquesta passada mitjanit- que hauria de resoldre el problema.

D’altra banda, sembla que el rebrot que durant els darrers dies hi ha hagut a la zona de les Midlands -sobretot entre els treballadors de la indústria càrnia als comtats de Kildare, Laois i Offaly- ha provocat un augment de la mitjana de descàrregues diàries per part de gent que encara no la tenia. L’app va engegar ara fa un mes i actualment el nombre de descàrregues ronda el milió sis-centes mil, essent una de les apps més populars del moment.

L’App va ser dissenyada per Nearform, una empresa de Waterford, però també va comptar amb l’input de Google i Apple en el sistema que permet de mantenir l’anonimat als usuaris que la tenen instal·lada. La Covid Tracker permet de saber si s’ha estat a prop d’algun cas confirmat de Covid-19 durant més de quinze minuts gràcies a la salutació entre els telèfons participants mitjançant el sistema bluetooth.

 

Torna a dalt