Merrion Strand, cinc targetes vermelles i expulsió

Merrion Strand, cinc targetes vermelles i expulsió Merrion Strand, al sud de Dublin / Foto: Jonathan Thacker via geograph.ie

Arriba la temporada estival i l’Agència de Protecció Mediambiental (EPA) emet el seu report sobre la qualitat de les platges seguint els estàndards de la Unió Europea; òbviament, en ser una zona densament poblada, les platges de Dublin sempre apareixen al costat fosc de la llista de 147 zones de bany incloses al report de l’EPA, tot i que, de tant en tant, també hi ha sorpreses que fan perillar la temporada turística de llocs, en principi, idíl·lics.

Enguany, la grossa se l’ha emportada Merrion Strand, situada al sud de la badia de Dublin, una mica més avall de la popular platja de Sandymount (Dublin 4) -que passa de qualitat pobra a suficient-; en aquest sentit, l’EPA hi ha prohibit el bany de manera permanent després que hagi suspès el test dels estàndards mínims de qualitat de l’aigua per cinquè any consecutiu, una fita que suposa el tancament -o desclassificació- de la platja. En aquest cas, el problema principal són dos rierols urbans -el de l’Elm Park i el Trimleston- que aboquen aigua no depurada a la platja.

Amb tot, l’EPA ha dit que si l’ajuntament de Dublin vol que es reclassifiqui Merrion Strand, primer haurà de millorar la situació. Per la seva banda, l’ens municipal dublinès ha informat que han endegat un grup de treball conjunt format per Irish Water -l’empresa que gestiona l’aigua a la República- i el Dún Laoghaire-Rathdown County Council, que també té part de Merrion Strand al seu territori, a fi de resoldre el problema.

Al report de l’EPA també hi apareixen dues platges que ja acumulen quatre anys amb una qualitat pobra i que si l’any vinent tornen a veure la targeta vermella, seran desclassificades; es tracta de la platja de Clifden (Comtat de Galway) i la de Brook, a Portrane (Fingal, terç nord del comtat de Dublin).

Curiosament, dues zones de bany localitzades no gaire lluny de Merrion Strand, la piscina natural Forty Foot i la platja de Sandycove -a tocar l’una de l’altra-, han estat catalogades per primera vegada i la qualitat de l’aigua és excel·lent i bona, respectivament.

Podeu llegir el report AQUÍ i consultar l'estat de les de les platges AQUÍ.

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt