El govern engega tota la maquinària contra la Covid-19

El govern engega tota la maquinària contra la Covid-19 Fulletó informatiu sobre el Coronavirus / Foto: Liffey

Fins ara, el govern irlandès s’havia mantingut una mica a l’expectativa amb relació a la propagació del coronavirus i si bé -dilluns a la nit- hi havia vint-i-quatre casos detectats a la República i dotze al Nord -bona part dels quals relacionats amb persones que havien viatjat al nord d’Itàlia-, el que ha passat al país transalpí però també a altres indrets, amb un augment exponencial dels casos en un període molt curt de temps, ha obligat l’executiu de Dublin a prendre mesures dràstiques.

La més impactant, tant per a l’economia com per la tradició, ha estat la suspensió de totes les desfilades de Sant Patrici, un esdeveniment que cada any aplega més de mig milió de persones als carrers del centre de Dublin, malgrat que se’n fa una a cada poble, per la qual cosa el nombre global d’assistents és molt més alt. A més, el fet que molts espectadors siguin estrangers, augmentava encara més el risc, tot i que probablement, en cas que ja tinguin els bitllets comprats i la reserva d’hotel feta, vindran igualment.

Evidentment, la suspensió no ha agradat gens al ram dels pubs atès que el 17 de març és el dia en què fan més calaix, però d’altra banda, la potencial gravetat de la situació també els ha fet comprendre que la mesura era la més correcta. De tota manera, per ara no s’ha anunciat la prohibició d’obrir els pubs, per la qual cosa s’espera que no sigui un mal dia per al calaix. També hi ha les botigues de records, que cada març fan l’agost venent tota mena de parafernàlia de color verd en què destaca l’icònic barret de copa de leprechaun.

Festivitat del Sant Patró a banda, el govern també ha preparat un paquet d’ajuda a fi de minimitzar l’efecte del coronavirus a l’economia, tant de les empreses com de les persones. En aquest sentit, es destinaran 3.000 milions d’euros, 2.400 dels quals serviran per a pagar possibles baixes laborals, baixes per malaltia així com un suplement per a alguns subsidis de Benestar Social, 435 milions d’euros aniran a parar al Servei de Salut perquè pugui atendre l’augment de la demanda dels seus serveis i un fons de liquiditat amb 200 milions d’euros estarà disponible per a les empreses que s’hagin vist greument afectades pel virus.

D’altra banda, ja han començat a circular estudis que revelen que, en el pitjor dels casos, el Covid-19 podria provocar fins a 85.000 morts i afectar 1,9 milions de persones, unes xifres que, segons el Taoiseach en funcions, Leo Varadkar, no tindrien cap equivalent a la història recent d’Irlanda.  

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt