Eir cobrarà 5,99 euros al mes per tenir un @eircom.net

Eir cobrarà 5,99 euros al mes per tenir un @eircom.net Tapa de l'antiga Telecom Éireann / Foto: Liffey

Quan durant la revolució tecnològica d’internet a final dels anys noranta del segle passat i principi del segle XXI es va popularitzar el correu electrònic com a manera ràpida per a comunicar-se, substituint el correu ordinari o el fax, una de les adreces més emprades a Irlanda va ser la d’eircom.net, oferta gratuïtament per Eircom, l’antic monopoli estatal de telecomunicacions anomenat Telecom Éireann i que ara, de fa molts anys ja totalment privatitzat -amb uns 574.000 petits accionistes inicials havent-s’hi enganxat els dits- s’anomena Eir.

Malgrat que anys més tard serveis de comptes de correu com Hotmail, Yahoo!, dominis personals i sobretot l’omnipresent gmail de Google van fer que molts usuaris abandonessin la seva adreça a @eircom.net, encara n’hi ha molts que el fan servir, sobretot empreses petites o autònoms sense domini propi, puix que és l’adreça amb la qual van començar a comunicar-se amb la clientela i que, a més, s’associa amb Irlanda.

Tanmateix, ara Eir ha decidit que a partir del 31 de març que ve començarà a cobrar 5,99 euros al mes als seus usuaris, un import que, segons l’empresa, es destinarà a mantenir i millorar el servei de missatgeria electrònica. D’altra banda, l’empresa ha enviat un email a tots els comptes @eircom.net advertint-los que a qui no hagi pagat al cap de dos mesos se li restringirà l’accés i se li esborrarà el compte.

Amb tot, tenint en compte la gran quantitat de proveïdors d’adreces de correu electrònic que ofereixen el servei de franc, és molt possible que bona part dels usuaris d’eircom.net canviïn a una altra adreça. Així doncs, amb un nombre d’usuaris reduït al mínim, hi ha qui diu que la companyia de telecomunicacions tindrà l’excusa perfecta per a tancar definitivament el servei, que no li aporta cap benefici.

Font: Irish Independent i The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt