El Servei de Salut gastarà 1,1 milions pel Windows 7

El Servei de Salut gastarà 1,1 milions pel Windows 7 Pàgina d'inici del Windows 7 / Foto: Wikipedia

El Servei de Salut (HSE) és una entitat que sempre ha estat a l’avantgarda de la mala gestió en molts camps, com l’econòmic -essent un forat sense fons amb unes despeses que sempre superen amb escreix el pressupost de milers de milions d’euros que té assignat- i amb unes aglomeracions als hospitals i llistes d’espera d’escàndol; en aquest segon cas, el de les llistes, hi ha centenars de milers de persones que probablement no veuran mai cap metge.

I per si no n’hi hagués prou amb això, ara s’hi ha d’afegir el problema derivat de no haver previst amb temps que, tot i els reiterats avisos de Microsoft, el programa Windows 7 un dia esdevindria totalment obsolet i restaria a mercè dels criminals del ciberespai. En aquest sentit, l’any 2017 el Servei de Salut va endegar un programa d’actualització del sistema informàtic cap al Windows 10, però algunes aplicacions mèdiques no funcionen amb la versió més nova d’aquest sistema operatiu.

Segons una portaveu de l’HSE, d’un total de 58.000 dispositius que funcionen amb Windows n’hi ha uns 46.000 que van amb la versió 7 i després d’una negociació amb Microsoft, la companyia fundada per Bill Gates va oferir la possibilitat d’allargar el suport tècnic al Servei de Salut, això sí, passant per caixa i cobrant al voltant d’1,1 milions d’euros.

Amb tot, donada la naturalesa del Servei de Salut, una organització amb dispositius repartits per uns 6.000 llocs diferents, el procés es preveu força complicat, tant tècnicament com logística, a banda que s’ha de tenir molta cura a l’hora de procedir a causa del risc que suposa gestionar aparells o dispositius que tracten els pacients.

D’altra banda, el departament d’Ensenyament ha afirmat que no té cap informació sobre quantes escoles podrien estar afectades per la fi del suport tècnic de Microsoft per a sistemes que utilitzin el Windows 7 i que el departament no té cap rol a l’hora d’aconsellar les escoles a actualitzar el sistema informàtic.

Font: Irish Examiner

Torna a dalt