La tortuga Mara torna a les Canàries amb Ryanair

La tortuga Mara torna a les Canàries amb Ryanair La tortuga Mara fent la facturació a l'aeroport de Cork / Foto: Jennie O'Sullivan via Twitter

L’huracà atlàntic Lorenzo, que va arribar a Irlanda a principi d’octubre convertit en una forta tempesta, va transportar una tortuga que sol viure alegrement a la zona de les Canàries però que va acabar a la platja de Roundstown, al comtat de Galway. Evidentment, acostumada a l’aigua més càlida de latituds tropicals, la tortuga va patir hipotèrmia, a banda de deshidratació.

De tota manera, l’Oceanworld de Dingle (Comtat de Kerry), un centre especialitzat en fauna marina, se’n va fer càrrec i durant les darreres setmanes, la Mara, que és com van batejar aquesta tortuga d’uns cinc anys d’edat, s’ha anat recuperant de mica en mica, fins al punt que els seus cuidadors van determinar que ja podia tornar a casa.

Òbviament, en aquesta ocasió el viatge es va fer oblidant la via marítima i fent servir la via aèria, més concretament un vol de la companyia Ryanair des de Cork cap a Las Palmas. Segons Louise Overy, biòloga marina a l’Oceanworld, la Mara estava molt excitada i fins i tot feia la sensació que sabia que se’n tornava cap a casa.

Amb tot, malgrat que no era un passatger humà, al seu pas per l’aeroport de Cork va haver de seguir el procediment habitual de check-in, amb un taulell de facturació on hi havia una pantalla anunciant que allò era una zona VIP per a tortugues.

A l’avió no va anar en business class, atès que a Ryanair no n’hi ha, però va viatjar còmodament dins d’una maleta adaptada ocupant el seient central de la fila onze. Evidentment, una passatgera tan especial va aixecar molta expectació entre els companys de viatge i és que això de volar amb una tortuga no passa cada dia.

Un cop arribada a Las Palmas, la van dur al Centre de Tortugues de les Canàries, on se li farà una revisió i s’espera que se la deixi en llibertat d’aquí a uns dies. D’altra banda, no és la primera vegada que una tortuga torna a les Canàries amb avió i el desembre del 2014, la tortuga Leona ja ho va fer, en aquella ocasió en un vol d’Aer Lingus.

Font: RTÉ

 

Torna a dalt