Aplicació mòbil per a informar sobre gent sense sostre

Aplicació mòbil per a informar sobre gent sense sostre Un equip de l'ICHH fent la ronda / Foto: ICHH via FB

El problema de la gent sense habitatge continua sense control i ja fa mesos que el recompte oficial que es fa cada mes supera les 10.000 persones, bona part de les quals allotjades en hostals pagats per les administracions locals o en centres d’acolliment per a famílies, els anomenats family hubs. De tota manera, també hi ha qui dorm al carrer, un problema que és ben visible al centre de Dublin.

Amb tot, hi ha diverses organitzacions formades per voluntaris que fan rondes nocturnes a fi de proveir els sense sostre de begudes calentes, menjar i conversa, a banda d’informar-los dels serveis socials disponibles a aquest col·lectiu.

Una d’aquestes organitzacions és l’Inner City Helping Homeless (ICHH), comandada per l’incansable i ara regidor municipal Anthony Flynn, que s’ha associat amb Padraig Spillane, un jove de dinou anys de Waterford que estudia el segon any de Radiografia a la UCD, que ha creat una aplicació per a mòbil anomenada Dilate.   

Aquesta aplicació permet als usuaris de reportar la ubicació i les necessitats dels sense sostre a les organitzacions que es dediquen a ajudar-los, com l'ICHH, que hi poden enviar un equip amb sacs de dormir, menjar, beguda o roba que escalfi.

Spillane ha explicat que quan va anar a viure a Dublin pels estudis, va veure que hi havia molta gent dormint al carrer i que malgrat que hi ha molts equips d’entitats caritatives intentant ajudar, el fet d’haver de trucar-los feia que molts dels vianants no ho fessin, cosa que no passa amb l’aplicació, que és molt més ràpida -quatre tocs a la pantalla- i senzilla de fer servir, sobretot tenint en compte que tothom té el mòbil a la mà permanentment.

Font: Irish Independent

Foto original

Torna a dalt