Irlanda podria canviar torberes per camps de cànnabis

Irlanda podria canviar torberes per camps de cànnabis Torbera d'Allen, Comtat d'Offaly / Foto: Sarah777 via Wikipedia

El fet que en els sis anys vinents, Bord Na Móna, l’agència estatal productora de torba, tingui previst de tancar 45 de les 62 torberes (bogs) que gestiona actualment podria suposar la pèrdua d’uns 500 llocs de treball, per la qual cosa, el secretari d’Estat de Recursos Naturals, Seán Canney, ha començat a cercar alternatives, entre les quals hi ha la de canviar la torba pel cànnabis medicinal, un producte cada vegada més utilitzat després que alguns països n’hagin legalitzat el seu ús.

La iniciativa forma part de l’estratègia del govern anomenada Brown to Green, que pretén d’abandonar de manera esglaonada les fonts d’energia fòssil més contaminants, com la torba, i passar-se a energies renovables. Per ara, Canney ja s’ha reunit amb Simon Harris, Ministre de Sanitat, per tal d’estudiar la possibilitat de conrear cànnabis a les torberes que es tanquin, amb una producció que seria per a consum intern i destinant l’excedent a l’exportació.

El mes de juny, Harris va signar una llei que permet l’ús del cànnabis com a teràpia mèdica sempre que sigui d’una manera limitada i quan no hi hagi cap altre tractament mèdic disponible. Qüestionat sobre si el conreu de cànnabis tindria sentit, Harris ha respost que sí si el consum per prescripció mèdica funciona, a banda que seria una gran oportunitat per a la pagesia i Irlanda no dependria de productors estrangers on l’activitat pogués ser il·legal.

Font: The Irish Times

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt