Primer enviament via dron d’Irlanda: unes bombetes

Primer enviament via dron d’Irlanda: unes bombetes El dron amb les bombetes de Solus / Foto: Solus via FB

El comtat de Mayo va ser ahir el camp de prova dels darrers avenços tecnològics en matèria d’enviament de mercaderies quan un dron, o giny volador no-tripulat, va recórrer els 18 quilòmetres que separen el magatzem de l’empresa irlandesa de bombetes Solus, situat a Castlebar, amb l’establiment que la cadena de supermercats Supervalu té a Westport. 

A més, tot i ser la primera vegada que es provava un enviament així a Irlanda, se la van jugar una mica perquè l’experiment no es va fer amb qualsevol lot de bombetes sinó que es van enviar trenta bombetes de gamma superior, més concretament unes XCross de Filament LED, és a dir, una bombeta amb la forma tradicional però amb tecnologia LED. El resultat de la prova va ser molt esperançador per al futur d’aquest mitjà de transport puix que les bombetes van arribar intactes al Supervalu.

De tota manera, malgrat l’enviament reeixit, Solus ha reconegut que encara queda un llarg camí per a generalitzar aquesta tecnologia en l’àmbit comercial, sobretot amb relació a la regulació, tot i que a Solus Labs continuaran treballant amb els seus socis a fi de complir amb totes les normes i fer dels enviaments comercials via dron una realitat.

En aquest sentit, David Reynolds, director de Vendes i Marketing a Solus, ha assegurat que en aquesta empresa de bombetes cerquen contínuament d’innovar el seu servei i que la distribució comercial mitjançant drons ja és una realitat en molts llocs del món, per la qual cosa van preguntar-se “per què no a Irlanda?”.

Solus, empresa amb vuitanta anys d’història i tota una icona a Irlanda, competeix amb les grans multinacionals del sector tot i tenir només 63 treballadors; ven unes 14.400 bombetes al dia, és a dir, una bombeta cada sis segons.

D’altra banda, ara fa un any An Post, l’empresa estatal de serveis postals, ja va fer servir un dron per a fer una entrega, amb un vol des de l’escullera de Roonagh fins a l’illa de Clare, també a Mayo, tot i que no era mercaderia sinó un paquet. 

Font: RTÉ

Torna a dalt