L’Eircode ha esdevingut el gran aliat de la Irlanda rural

L’Eircode ha esdevingut el gran aliat de la Irlanda rural Una casa al mig del no-res amb el seu Eircode / Foto: Eircode

Aquest estiu ja farà quatre anys que va engegar l’Eircode, un sistema de codis postals que, mitjançant set dígits, els tres primers referents a una zona i els altres quatre aleatoris, identifica cada adreça de la República amb un codi únic, i per ara l’alegria va per zones, amb una clara divisió entre la Irlanda rural i la urbana. En aquest sentit, a les grans ciutats, sembla que no és de gaire utilitat i l’adreça de tota la vida continua dominant a l’hora d’enviar cartes o paquets a un lloc.

Tanmateix, a la Irlanda rural la història és ben diferent i l’Eircode permet de guiar missatgers, gent que va de visita o serveis d’emergència cap al lloc exacte, fet que abans, en algunes ocasions, era gairebé impossible d’aconseguir i és que, a Irlanda, el tema de les adreces ha estat, de sempre, força particular, no gaire específic i basat en el coneixement de la zona en qüestió... if you know, you know it.

Amb tot, ara es vol anar una mica més lluny en aquesta història d’amor entre l’Eircode i la Irlanda rural i Property Marking Ireland, una entitat sense afany lucratiu creada recentment a fi de lluitar contra el robatori de propietat privada, tant a la República com al Nord, ha endegat una iniciativa conjunta amb el govern que consisteix a marcar béns materials, com eines, electrodomèstics, vehicles o maquinària, amb l’Eircode; així, es farà més difícil la revenda d’objectes robats per part dels malfactors, a banda de facilitar-ne el retorn en cas de ser recuperats.

Per ara, la iniciativa es durà a terme als comtats de (West) Cork, Monaghan, Cavan, Leitrim i Sligo i d'aquí a uns mesos s’estendrà cap a Donegal, Galway, Sligo, Kildare, Cavan, Louth, Clare, Roscommon i Tipperary.

Més informació a propertymarking.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt