Prova pilot per a embarcar sense treure el passaport

Prova pilot per a embarcar sense treure el passaport Interior de l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

Els aeroports de Dublin i Bristol s’han associat amb una companyia aèria, que de moment no se’n sap el nom però que tot indica que és Ryanair [només Ryanair i Aer Lingus (operat per Stobart Air) volen a Bristol des de Dublin], per tal de dur a terme una prova pilot que permetrà als passatgers que volin entre aquestes dues ciutats de no haver d’ensenyar el passaport a la porta d’embarcament.

Això serà possible gràcies a la implementació d’un sistema de reconeixement facial que utilitza la tecnologia biomètrica desenvolupada per l’empresa nord-americana Collins Aerospace i que segons Frances O’Brien, de la Dublin Airport Authority (DAA), permetrà de millorar l’experiència dels passatgers a l’aeroport puix que entre les maletes, la bossa de mà, el que s’hagi comprat a les botigues de l’aeroport i la targeta d’embarcament, haver de tenir la documentació a mà encara complica més les coses.

A més, també facilitarà la feina al personal de terra, que ara ha de comprovar de manera ràpida que el nom del bitllet coincideixi amb el del document identificatiu, amb la dificultat afegida que sol tenir la lletra molt petita i que canvia de posició segons el país emissor. En aquest sentit, es controlarà la cara del passatger i el sistema l’hauria de reconèixer i posar-li un nom, que s’hauria de comparar amb el de la targeta d’embarcament.  

Així doncs, si la prova pilot obté un resultat satisfactori i la tecnologia biomètrica s’implanta a la resta de vols, començant pels que van cap als Estats Units, que ja tenen un sistema de reconeixement facial però que es compara amb el passaport, es podria reduir els retards en els vols, que moltes vegades s’originen per la lentitud del procés d’embarcament. L’any passat l’aeroport de Dublin va tenir xifres de rècord, amb 31,5 milions de passatgers.  

Font: Herald

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt