El 2019 la venda de cotxes elèctrics agafa embranzida

El 2019 la venda de cotxes elèctrics agafa embranzida Flota de cotxes elèctrics d'una agència pública / Foto: Liffey

Durant els darrers anys la venda de vehicles elèctrics ha estat molt per sota de les previsions del govern, que ha hagut de revisar reiteradament el seu objectiu de convertir Irlanda en un país capdavanter en aquest camp, rebaixant, any rere any, les seves previsions sobre el nombre de cotxes elèctrics que haurien de circular per la xarxa viària en els anys vinents. Tanmateix, les xifres de venda d’aquests cotxes durant els dos primers mesos d’enguany són molt esperançadores i podrien ser l’inici de l’eclosió del cotxe elèctric.

En aquest sentit, segons les dades publicades per la Societat Irlandesa de la Indústria del Motor (SIMI), entre gener i febrer es van vendre 1.129 cotxes elèctrics, un increment del 542% respecte al mateix període de l’any anterior i que gairebé iguala la xifra de vendes de tot l’any passat, que va ser de 1.233 cotxes. A més, l’augment arriba en un moment en què la venda de cotxes nous ha patit una davallada, en gran part a causa del Brexit i de la depreciació de la lliura esterlina, que ha inundat el mercat irlandès de cotxes de segona mà procedents de Regne Unit.

Per la seva banda, Richard Bruton, responsable de la cartera de Medi Ambient, ha afirmat que aquest augment en la venda de cotxes elèctrics és conseqüència directa de la inversió en infraestructura que s’ha fet durant els darrers anys, a banda de la conscienciació dels automobilistes en els beneficis per al medi ambient que tenen aquests cotxes i de l’estalvi de costos en impostos i benzina. El ministre ha encoratjat els ciutadans a fer el pas i així col·laborar a convertir Irlanda en un país capdavanter en la lluita contra el canvi climàtic.

També l’administració i els serveis públics han començat a involucrar-se en el cotxe elèctric i quan renoven la seva flota de vehicles es passen a l’opció més verda; un dels casos més recents ha estat An Post, l’empresa pública de serveis postals, que a final d’any tindrà tota la seva flota de repartiment al centre de Dublin formada per vehicles elèctrics.

Font: Irish Independent

Torna a dalt