La política de continguts de FB no perdona ni el PSNI

La política de continguts de FB no perdona ni el PSNI La pàgina del PSNI a Facebook

L’estricta política de continguts gràfics de Facebook no fa cap mena de distinció entre els seus usuaris i qualsevol incompliment de les normes, fins i tot una foto d’una dona donant el pit a un nadó, fa que molt sovint una de les icones de la xarxa restringeixi l’accés a comptes o perfils, tot i que si no s’hi està d’acord, es pot demanar una revisió.

Una de les darreres víctimes ha estat el PSNI, la policia nord-irlandesa, que dimecres passat va veure restringit de manera temporal l’accés a una de les pàgines oficials que el cos té a Facebook. El motiu? Doncs que a la pàgina del PSNI hi havia un article que parlava de crim organitzat i s’il·lustrava amb una foto on apareixien uns bitllets i una bossa amb droga, és a dir, la foto habitual quan qualsevol cos policial fa un decomís.

Els bitllets van passar el filtre però la bossa de droga va encendre l’alarma, amb Facebook considerant que incomplia les normes sobre armes i drogues. De tota manera, la divisió digital del PSNI, probablement rebent una atenció més ràpida que no pas un usuari normal, va sol·licitar una revisió per part de Facebook, que després de dur a terme les comprovacions pertinents va tornar a obrir la pàgina.

Font: The Irish Times

Torna a dalt