Protecció Mediambiental amb flota molt contaminant

Protecció Mediambiental amb flota molt contaminant Tub d'escapament dels grossos / Foto: Liffey

Com el seu nom indica clarament, l’Agència de Protecció Mediambiental (EPA) és l’agència estatal responsable de la protecció del medi ambient però sembla que la dita aquella de si vols canviar el món, comença per tu mateix no s’hi aplica. Aquesta és la conclusió a la qual s’arriba observant en detall la flota de vehicles de l’EPA, que no va gens en línia amb el que pregona l’agència als quatre vents... o als quatre fums.

En aquest sentit, la majoria de vehicles són dièsel, que és un dels carburants que més contamina, com ells mateixos han estat repetint a tort i a dret durant els darrers anys, fins i tot renyant els automobilistes dièsel i dramatitzant amb relació als efectes sobre la salut. En xifres, 26 vehicles dels 32 que té l’agència, és a dir, un 81,25%, són dièsel, amb l’agreujant que els utilitzen per anar amunt i avall arreu del territori repartint fum.

A més, sembla que el futur no serà gaire net a l’EPA perquè enguany han comprat un Toyota Landcruiser dièsel que contamina a base de bé, tot i que encara hi ha esperança i durant els darrers dos anys han comprat cinc vehicles híbrids.

Una altra curiositat de la flota és que no hi ha cap vehicle elèctric, una cosa que sobta molt però que segons un portaveu de l’EPA s’explica pel fet que el seu tipus de feina necessita uns vehicles amb unes particularitats molt especials, sobretot en termes de trajectes llargs i de terreny, en què un cotxe elèctric suposaria un risc massa gran.

D’altra banda, l’EPA ha assegurat que continuarà instal·lant carregadors de bateria a totes les seves oficines a fi de promocionar els vehicles elèctrics entre els seus treballadors i de moment ja n’hi ha a quatre de les seves sis oficines.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt