La qualitat de rius i llacs ha empitjorat des del 2015

La qualitat de rius i llacs ha empitjorat des del 2015 El Royal Canal a Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey

L’informe sobre la qualitat de l’aigua de rius i llacs dut a terme per l’Agència de Protecció Mediambiental referent a l’any passat revela que, en termes generals, la situació ha empitjorat respecte al 2015, que és quan s’havia fet el darrer informe. En aquest sentit, 197 medis aquàtics han millorat però, per contra, n’hi ha hagut 269 que han empitjorat.

L’origen més habitual de la contaminació és una quantitat massa alta de nitrogen i fòsfor anant a parar a l’aigua arran de l’activitat humana, tant en el medi rural com a l’urbà. L’increment d’aquests dos elements ha trencat una tendència a la baixa dels darrers anys i compromet la qualitat de l’aigua en el futur.

De tota manera, la contaminació severa ha disminuït i només s’ha detectat dos cossos d’aigua en aquesta categoria, quan durant el període 2013-2015 n’hi havia cinc, és a dir, que la inversió en infraestructures com depuradores i un augment de la conscienciació han deixat enrere les preocupants i inacceptables xifres de final dels anys vuitanta, quan hi va arribar a haver fins a 91 cossos d’aigua altament contaminats.

Per la seva banda, els que sí que han millorat de manera notable la seva situació han estat els peixos, que l’any passat només van patir catorze mortaldats, res a veure amb els anys més foscos, com el 1987 i el 1989, en què n’hi va haver més de cent.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt