L’agroalimentari és un dels sectors més contaminants

L’agroalimentari és un dels sectors més contaminants La seu de Bord Bía a Dublin / Foto: Liffey

Segons la llista publicada per l'Agència de Protecció Mediambiental (EPA) amb el nom de les empreses que més contaminen, un dels sectors menys respectuosos amb el medi ambient és l'agroalimentari, que acapara cinc places de les nou que hi ha a la llista d'empreses que han suspès el test. L'altre sector que destaca a la llista és el del tractament de residus. Aquestes nou empreses representen el 43% de totes les queixes rebudes per l'EPA durant el període abril-setembre d'enguany.

Tornant al sector agroalimentari, a la llista hi ha dues empreses de productes lactis, Glanbia i LacPatrick, i tres de processament de carn, Rosderra Meats (tota mena de carn), Western Brand Group (pollastre) i Arrow Group (porc); Glanbia és l'única novetat respecte a la llista publicada al juliol. Les queixes més habituals són per mala olor, excés de soroll i no tractar correctament les aigües residuals.

A més, hi ha l'agreujant que tres empreses agroalimentàries de la llista, Glanbia, LacPatrick i Rosderra, poden etiquetar els seus productes amb el segell de qualitat “Origin Green”, atorgat per Bord Bía (Consell Alimentari), l'agència pública que regula el sector; en principi, aquest segell certifica que s'ha seguit un procés de producció sostenible, per la qual cosa, ja hi ha qui ha demanat la retirada del seu ús per part dels infractors a fi de no posar en dubte la credibilitat del segell.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt