200 busos dièsel abans de passar-se a l’energia verda

200 busos dièsel abans de passar-se a l’energia verda Un vehicle de Bus Éireann / Foto: Liffey

Aquest dimarts passat, el ministre d'Economia, Pascal Donohoe, va desgranar en detall el pressupost per a l'any que ve (Budget 2019) i entre altres despeses va anunciar la compra de 200 autobusos dièsel malgrat que, segons estipula el Pla Nacional de Desenvolupament, a partir del juliol vinent ja no es compraran vehicles destinats al transport públic que funcionin combustible d'aquest tipus. A més, sembla que el govern esgotarà el termini al màxim i té previstes dues entregues més de vehicles contaminants.

Amb tot, el pressupost inclou una partida anomenada Fons de Transport Públic Verd que té l'objectiu d'anar substituint de manera esglaonada la flota de vehicles actuals, la majoria dels quals força contaminants, amb alternatives més eficients ecològicament parlant, com el gas. En aquest sentit, un portaveu de la National Transport Authority (NTA) ha assegurat que intentaran passar-se a l'energia verda el més ràpid possible a fi de complir amb la seva responsabilitat mediambiental.

La notícia de la compra de 200 vehicles dièsel, que s'incorporaran a les flotes de Dublin Bus i Bus Éireann, arriba al mateix temps que el Comitè per l'Acció Climàtica del Parlament ha sabut que durant els anys vinents augmentarà l'emissió de gasos contaminants com a conseqüència del creixement de l'economia irlandesa. Això ha fet que Eamon Ryan, líder dels Verds, hagi criticat el govern per no ser un exemple a l'hora de trobar alternatives a l'energia fòssil.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt