Els bombers de Dublin diuen que no fan servir l’Eircode

Els bombers de Dublin diuen que no fan servir l’Eircode Els Bombers de Dublin responent a una emergència / Foto: Liffey

Des de la seva entrada en servei el juliol del 2015, l'Eircode, el sistema de codis postals que identifica cada adreça de la República amb un codi únic de set dígits, no acaba d'engegar malgrat que va requerir una inversió de trenta-vuit milions d'euros. Un reflex d'això és que tant An Post com la majoria d'empreses del sector de la missatgeria han reconegut que no el fan servir.

Uns altres que de moment no l'utilitzen són els serveis d'emergència i si fa uns mesos el Servei Nacional d'Ambulàncies va anunciar que faria servir el Loc8, un altre sistema de codis postals sense reconeixement oficial, ara han estat els Bombers de Dublin els qui han reconegut que continuen utilitzant el seu sistema informàtic propi, que els guia fins al lloc de l'emergència.

Segons ha explicat un portaveu dels Bombers, quan l'operador rep una trucada, selecciona una adreça d'un índex i el sistema determina dues coses, quina és la ruta més ràpida i quin parc de bombers ha de respondre-hi. El portaveu ha explicat que una gran quantitat d'emergències es produeixen en llocs que no són una adreça concreta, com parcs, carreteres o ponts, i és per això que, de moment, l'Eircode no els és de gaire utilitat.

De tota manera, encara que l'índex d'adreces no incorpora l'Eircode, els operadors l'anoten en cas que el qui faci la trucada els el faciliti. D'altra banda, l'Irish Fire Service treballa en la implementació d'un sistema que incorporarà l'Eircode i que, un cop acabat, estarà disponible a tots els operadors dels serveis d'emergència.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt