D’aquí a deu anys la flota d’An Post serà 100% verda

D’aquí a deu anys la flota d’An Post serà 100% verda Recollint el correu a Merrion Square, Dublin 2 / Foto: Liffey

Actualment la flota de distribucio d'An Post, l'empresa pública de serveis postals, és majoritàriament verda, tot i que no en termes d'emissions de gasos sinó en el color dels vehicles, que estan pintats amb el color corporatiu de la companyia. De tota manera, l'empresa ha anunciat que d'aquí a deu anys també serà totalment verda amb relació a l'energia utilitzada per la seva extensa flota de vehicles, que sol entregar el correu d'una manera molt eficient.

La iniciativa, batejada com a “Eco Plan”, tindrà diverses fases i la primera, que hauria d'estar totalment implementada a final de l'any vinent, consistirà a fer servir únicament vehicles elèctrics, tant furgonetes com tricicles, ambdós amb emissió zero de gasos contaminants, en la distribució de cartes i paquets a l'inner city dublinesa, és a dir, la zona de la capital situada entre el Royal Canal al nord i el Grand Canal al sud.

Més endavant, l'onada verda s'estendrà cap a altres ciutats com Cork, Galway, Kilkenny i Waterford, on tota la flota de distribució hauria de ser ecològica abans d'acabar el 2020. Una altra contribució d'An Post a l'hora de promocionar l'energia neta seria la instal·lació de punts de recàrrega públics a disposició dels propietaris de vehicles elèctrics.

Segons Garrett Bridgeman, director de la divisió de Correu i Paquets d'An Post, l'objectiu del programa “Eco Plan” és de reduir les emissions de gasos contaminants fins a zero com a prova del compromís de la companyia amb les comunitats locals i amb el medi ambient. Bridgeman ha informat que durant la primera fase An Post invertirà 250.000 euros i que, a l'hora de donar servei als seus 40.000 clients, tant de particulars com de negocis, es deixaran d'emetre unes 100 tones de CO2.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt