Eir diu que qui vulgui saber l’hora que miri el rellotge

Eir diu que qui vulgui saber l’hora que miri el rellotge El rellotge de l'antic Clerys a O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

En una època de grans avenços tecnològics encara queden rèmores del passat, però cada vegada n'hi ha menys, sobretot les que tenen a veure amb la informació, que ara flueix ràpidament i massiva per diversos canals que fa uns anys no existien, com les xarxes socials.

Una d'aquestes rèmores és el servei d'informació horari d'Eir, una herència d'aquest antic monopoli estatal que s'anomenava Telecom Éireann i posteriorment Eircom que, malgrat la gran quantitat de dispositius electrònics i rellotges, fins ahir va informar de l'hora que era a tot aquell que marcava el número 1191.

De tota manera, a partir d'avui, qui vulgui saber l'hora haurà de mirar el seu rellotge o cercar altres mètodes perquè Eir ha tancat el servei adduint que, malgrat que encara reben algunes trucades al dia, el baix nombre d'usuaris no justifica el manteniment del servei. En el moment àlgid de l'1191, que ha estat actiu durant gairebé cinquanta anys, es rebien uns tres milions de trucades anuals.

Amb tot, la fi del servei no hauria de sorprendre els seus usuaris habituals perquè ja fa sis mesos que els que hi trucaven eren informats que l'1191 deixaria de funcionar el dia 27 d'agost. Així doncs, el missatge “quan escolti el senyal seran les...” ja forma part de la història, com moltes altres coses que abans eren força habituals en el dia a dia de la gent però que avui han quedat totalment obsoletes.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt