El Pla Nacional de Banda Ampla a la corda fluixa

El Pla Nacional de Banda Ampla a la corda fluixa Un router de banda ampla / Foto: Liffey

A principi d'any la companyia de telecomunicacions Eir va decidir de retirar-se del concurs públic per a implementar el Pla Nacional de Banda Ampla (NBP), una iniciativa del govern que pretén de dur una connexió a internet digna arreu del país, i ara ha estat SSE la que ha dit que es retira del consorci que formava amb ENET, per la qual cosa el pla penja d'un fil.

En un comunicat emès després de saber-se la notícia, David McCourt, president del consorci ENET, no ha volgut comentar res sobre el futur de l'NBP però ha afirmat que revisaran i estudiaran la seva implicació en el projecte, assegurant que continua el compromís del consorci amb Irlanda i amb la política tecnològica del govern de dur internet de banda ampla a les zones rurals. Segons McCourt, la seva candidatura continua endavant i presentaran l'oferta d'aquí a unes setmanes.

Per la seva banda, Timmy Dooley, portaveu del Fianna Fáil en temes de comunicacions, ha alertat que l'NPB està en perill i podria ser que el contracte no es signés fins al 2020. Dooley ha demanat a Denis Naughten, ministre de Comunicacions, que expliqui quan va saber que SSE es retirava i quin és el seu pla per al futur. De fet, el pla hauria d'haver estat implementat l'any 2015 però ha patit una successió de retards que l'han convertit en una història sense fi.

També l'Irish Rural Link, una entitat que promou l'activitat econòmica a les zones rurals, ha mostrat el seu malestar i és que si el projecte no tira endavant seria un cop molt dur. Segons el comunicat emès per l'entitat, la internet de banda ampla és cabdal a l'hora de crear ocupació i ha demanat al govern que hi intervingui ràpidament.

Font: RTÉ

Torna a dalt