1 de cada 5 comissaries no té connexió a Internet

1 de cada 5 comissaries no té connexió a Internet Fanalet de la comissaria de Ringsend, Dublin 4 / Foto: Liffey

A Irlanda hi ha infraestructures que daten de l'època victoriana i en aquest camp destaquen dues coses: les canonades d'aigua, que en alguns comtats perden la meitat de l'aigua pel camí, i les comissaries de policia, on hi ha moltes tasques que es fan de manera manual i on la tecnologia existent ja fa temps que ha quedat totalment obsoleta.

Aquest segon cas, el de les comissaries, ha estat confirmat per les dades facilitades per Charlie Flanagan, ministre de Justícia, responent a una pregunta parlamentària. En aquest sentit, Flanagan ha reconegut que de les 564 comissaries operatives actualment, n'hi ha 111, gairebé un 20%, que no tenen connexió a internet.

Així doncs, aquestes comissaries no poden accedir a la xarxa informàtica del cos, per la qual cosa no poden consultar el sistema PULSE, que és la base de dades on hi ha tot tipus d'informació, sobretot amb relació a l'historial de qualsevol ciutadà. De tota manera, Flanagan ha afirmat que en 34 comissaries els treballs de connectivitat ja estan gairebé enllestits i en 12 ho estaran a final d'any.

Per la seva banda, John O'Keeffe, portaveu de la Garda Representative Association (GRA), una organització que aplega la majoria dels gardaí rasos, ha denunciat que aquesta situació és increïble i que no té cap sentit de tenir una comissaria oberta si no està connectada a la xarxa. O'Keeffe ha recordat que van succeint-se els informes al llarg dels anys i que sempre aflora el prehistòric sistema de comunicacions de la Garda, fet que condemna el cos a no poder comunicar-se correctament, tant amb el públic com internament.

Font: Newstalk

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt