A Dún Laoghaire hi haurà punts de recàrrega en fanals

A Dún Laoghaire hi haurà punts de recàrrega en fanals Cotxe elèctric recarregant-se / Foto: Liffey

Malgrat tots els incentius fiscals implementats pel govern, l'aparcament gratuït i l'estalvi en benzina, el mercat del vehicle elèctric no acaba d'engegar i aquest tipus de cotxe continua essent una minoria a la xarxa viària irlandesa: només n'hi ha uns 5.400, incloent-hi els híbrids, i si el 2008 es preveia que al 2020 n'hi hauria uns 200.000, ara s'ha rebaixat la previsió fins als 20.000. Segons diverses enquestes, el motiu principal per no comprar-se un cotxe que funcioni amb energia renovable és el neguit de quedar-se sense bateria enmig d'un trajecte.

En aquest sentit, un dels punts febles per a l'expansió del cotxe elèctric és que encara no hi ha gaires punts de recàrrega i la majoria d'usuaris han de recarregar la bateria a casa; a més, a causa del poc ús que se'n fa, la infraestructura està una mica abandonada i quan hi ha un punt de recàrrega que s'espatlla es pot tardar més de mig any a reparar-lo.

De tota manera, la tendència podria canviar si s'expandeix la possibilitat de recarregar la bateria en un fanal, com passarà durant aquest estiu al sotscomtat de Dún Laoghaire-Rathdown (terç sud del comtat de Dublin), que durà a terme una prova pilot en què els propietaris de vehicles elèctrics podran recarregar la bateria en fanals a la zona de Crofton Road. L'ajuntament de Dublin també estudia una mesura semblant, en aquest cas a la zona dels Docklands.

Segons Denis Naughten, ministre de Medi Ambient, si el resultat de la prova pilot és positiu, es podria implementar aquesta tecnologia a la resta del territori que, d'altra banda, solucionaria el problema que tenen els automobilistes amb casa sense aparcament i que han de fer passar el cable per la vorera. Naughten ha explicat que instal·lar un punt de recàrrega en un fanal té un cost més baix perquè ja hi ha la connexió elèctrica feta, a diferència dels punts habituals en què s'ha d'aixecar el carrer per tal de fer-hi arribar l'electricitat.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt