Dublin instal·larà 800 papereres intel·ligents

Dublin instal·larà 800 papereres intel·ligents Una paperera Big Belly a Smithfield, Dublin 7 / Foto: Liffey (07/06/2018)

Amb l'objectiu de fer de la capital irlandesa una ciutat intel·ligent i en el marc d'una iniciativa batejada com a Smart Dublin, l'ajuntament ha adjudicat, gairebé un any i mig de començar-ne a parlar, un contracte a l'empresa irlandesa Kyron Street per a instal·lar vuit-centes papereres de darrera generació al centre de la ciutat.

Actualment, a la zona administrada pel Dublin City Council hi ha unes 3.500 papereres, 1.200 de les quals al centre de la ciutat, i a fi d'evitar que la gent les utilitzi per a llençar la brossa, estalviant-se així de pagar un operador privat de recollida, estan dissenyades per a evitar que s'hi puguin introduir coses grans, com una bossa d'escombraries.

Els nous ginys gestionaran els residus d'una manera eficient i intel·ligent, atès que funcionen amb energia solar i compacten el que la gent hi llença; també avisen al centre de control quan estan plenes, per la qual cosa només es buiden quan és necessari i els operaris municipals de neteja poden dedicar el seu temps a altres tasques.

A més, el contracte estipula que les papereres han de poder servir per a fer estudis com el nombre de vegades que s'hi llença alguna cosa, cada quant de temps s'ha de buidar, la qualitat de l'aire de la zona o el nivell de soroll, una informació que podria servir a l'ajuntament per a aplicar mesures correctores.

Pel que fa a l'empresa, malgrat que és irlandesa i que va ser fundada no fa gaire, l'any 2010, Kyron Street és un actor important al sector de les papereres intel·ligents i distribueix a Irlanda els productes de l'empresa nord-americana Big Belly, que va desenvolupar les papereres alimentades per energia solar.

De tota manera, el centre de Dublin no serà el primer lloc d'Irlanda on s'instal·lin aquestes papereres puix que ja n'hi ha unes quatre-centes al sotscomtat de Dún Laoghaire-Rathdown, que va pagar-ne 2,4 milions d'euros; en aquest cas es van haver de modificar perquè el fet que els forats fossin més grans era aprofitat per alguns espavilats per a llençar-hi la brossa de casa. També n'hi ha al Trinity College, que en té unes quantes de repartides pel seu campus.

Font: The Irish Times

Torna a dalt