RTÉ demana de reduir el servei de teletext Aertel

RTÉ demana de reduir el servei de teletext Aertel La versió digital d'Aertel / Foto: Aertel

Quan l'any 1987 la televisió pública RTÉ va engegar el seu servei de teletext, anomenat Aertel, no hi havia tota la tecnologia disponible avui i és per això que era una font d'informació molt consultada. Tanmateix, ara, amb l'avenç tecnològic, sobretot en matèria d'accés a la informació, el servei ha quedat una mica obsolet, tot i que segons la consultora Kantar Media, l'any passat 961.000 persones van utilitzar-lo, fos la versió a internet o la del televisor.

Amb tot, RTÉ té l'obligació de mantenir el servei, que té un cost força elevat, amb un 70% del total essent per haver de fer servir un sistema de transmissió terrestre. En aquest sentit, durant el període 2014-2017 el cost global va ser de 2,9 milions d'euros, 700.000 dels quals imputables a l'any passat, un import que no ha variat gaire durant els darrers anys.

De tota manera, RTÉ considera que amb la tecnologia actual el seu Aertel ha quedat superat i que la informació que s'hi pot trobar ja apareix a l'oferta de la cadena en altres canals, com el web. Així doncs, RTÉ, en compliment de la legislació en aquest camp, ha demanat al ministre de Comunicacions que els permeti de reduir el servei de teletext com ja han fet altres televisions europees, per exemple la BBC, que l'any 2012 va tancar el seu teletext, anomenat Ceefax, esdevenint 100% digital.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt