L'aeroport de Cork canvia els números de la pista

L'aeroport de Cork canvia els números de la pista El flamant nou número a la pista de l'aeroport de Cork / Foto: Cork Airport

El magnetisme dels pols de la Terra ha obligat els responsables de l'aeroport de Cork a canviar els números de la pista principal a fi de facilitar les coses als pilots que hi aterren o s'hi enlairen. Des del 1961 fins ara, en una capçalera de la pista hi havia el número 17 i a l'altra el 35 (170 i 350 graus de desviació respecte al Nord, que té assignat el 00), però des de dijous passat al matí els números són el 16 i el 34 (160 i 340 graus de desviació respecte al Nord).

Pintar una nova numeració ha estat conseqüència dels canvis en els pols magnètics durant els 57 anys de vida de l'aeroport, que han fet variar lleugerament la desviació de la pista principal respecte al Nord. Aquests números són crucials i no canviar-los suposaria un gran risc durant les operacions d'enlairament i d'aterratge.

Per la seva banda, Con Dooney, director general d'Operacions i Seguretat de l'aeroport, ha mostrat la seva satisfacció per la magnífica coordinació amb l'Irish Aviation Authority, que va permetre de fer la feina durant la nit, entre el darrer vol del dimecres i el primer del dijous, a les sis del matí, sense provocar cap afectació al trànsit aeri.

El projecte de canvi de numeració va començar fa dos anys amb diverses mesures correctives, com l'actualització de les cartes de navegació utilitzades pels pilots, plànol de pistes i sessions informatives amb els controladors; només mancava el toc final, és a dir, pintar els nous números sobre la pista, que hi romandran aproximadament uns cinquanta anys, cap al 2068, que és quan es preveu que s'hagin de canviar una altra vegada.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt