Torna l'elèctrica història d'amor entre Irlanda i França

Torna l'elèctrica història d'amor entre Irlanda i França Operaris d'ESB Networks fent feina / ESB Networks (arxiu)

La setmana passada, la tempesta Darragh, la quarta amb nom propi de la temporada 2024-2025, va causar estralls a la costa oest, deixant sense electricitat al voltant de quatre-cents mil abonats, una xifra que, a poc a poc, ha anat decreixent gràcies a l’activitat frenètica dels operaris d’ESB Networks, malgrat que el fet que la tempesta afectés zones rurals amb una densitat molt baixa ha suposat que, dilluns a les cinc del vespre, encara ara hi hagués uns vint mil abonats sense llum.

Tanmateix, els problemes haurien de solucionar-se ben aviat gràcies a l’arribada de reforços d’ultramar, més concretament de seixanta operaris d’Enedis, l’empresa filial d’Electricité de France (EDF) i que s’encarrega del manteniment de la xarxa de distribució elèctrica a França. En aquest sentit, el contingent francès així com els seus vehicles van viatjar per via marítima de Cherbourg fins al port de Rosslare, on van ser rebuts per l’ambaixadora francesa, i d’allà van ser enviats cap a les zones afectades.

D’altra banda, aquesta no és la primera vegada que electricistes francesos vénen a donar un cop de mà als seus homòlegs irlandesos i és que l’any 2017, després del pas devastador de la tempesta Ophelia, Enedis ja va enviar operaris a Irlanda. I el novembre de l’any passat l’ajuda va ser a la inversa, és a dir, que quaranta-vuit operaris d’ESB Networks van anar a ajudar els seus homòlegs a la Bretanya i a Normandia després del pas de la tempesta Ciarán, potser per a redimir-se del fet que una tempesta amb nom irlandès havia causat molts danys a França.

En aquella ocasió, segons va explicar Nicholas Tarrant, director general d’ESB Networks, la companyia té un magnífic historial a l’hora de respondre a aquesta mena de fenòmens a Irlanda, però alhora a ultramar, i no només a França, sinó també a la Gran Bretanya, com l’any 2021, quan van ajudar els seus homòlegs anglesos i escocesos, desbordats pels danys causats pel fort vent durant el pas de les tempestes Arwen i Barra.

Torna a dalt