Cotxes que cauen de quatre rodes a la fina ironia ciclista

La part baixa de Phibsboro Road és força ampla i això permet de tenir tres carrils de circulació per al trànsit, un altre per a bicicletes i fins i tot hi ha espai perquè, en una banda del carrer, els cotxes puguin aparcar en paral·lel a la vorera; tanmateix, quan hom s’acosta al Doyle’s Corner, cruïlla que agafa el nom d’un dels pubs de la cantonada, Phibsboro Road es fa més estreta i això obliga a suprimir l’espai dedicat a aparcament.
Bé, això és la teoria perquè la pràctica és una cosa totalment diferent; en aquest sentit, és força habitual de veure cotxes aparcats sobre la vorera, però el fet d’haver de deixar una mica d’espai als vianants -que caminen entre els cotxes aparcats i la paret-, els obliga a deixar també una part del cotxe sobre l’asfalt i això dificulta la circulació de vehicles, però sobretot de ciclistes, que veuen com l’espai entre el trànsit i la vorera, que habitualment els permet d’avançar, ha estat ocupat per cotxes mal aparcats.
Així doncs, aquesta pràctica d’aparcar a la vorera, però deixant un tros del cotxe sobre l’asfalt, fa que els desplaçaments dels que van sobre dues rodes esdevinguin molt perillosos per haver de fer maniobres canviant de carril continuament, sobretot a l’hora punta del vespre -de quatre a set-, a banda que també entorpeixen el pas dels autobusos, que molt sovint han de canviar de carril a fi de poder avançar.
Per la seva banda, diumenge passat, el col·lectiu ciclista I BIKE, que mira de millorar les condicions dels ciclistes urbans, va fer una protesta molt visual en què va pintar uns rectangles de color blau, com si fossin un aparcament, acompanyats de la inscripció Free P Zone -P de parking-, és a dir, zona d'aparcament gratuït.
El missatge era en to irònic, però sembla que la qualitat del disseny era tan bona que hi va haver automobilistes que, probablement pensant que allò era una plaça d’aparcament de debò, van deixar el cotxe perfectament alineat amb el rectangle blau.
Amb tot, dos dies després, quan hi va passar el Liffey, no hi havia cap cotxe aparcat a la vorera, potser perquè la zona blava s'havia descolorit en comparació amb el primer dia, o perquè els automobilistes ja s'havien adonat que allò era una plaça d'aparcament falsa o potser perquè hi havia qui temia que amb tot l'enrenou generat, els temuts clampers, és a dir, els que posen ceps als cotxes mal aparcats, fessin una visita a la zona.
Another follower has pointed out how accurate they were placed, almost. To hell with pedestrians and other road users, right?#D7CarbageCount many. pic.twitter.com/prE5iaeg7x
— I BIKE Dublin (@IBIKEDublin) July 21, 2024