Al juliol, fer itineraris pel comtat de Dublin tindrà premi

Al juliol, fer itineraris pel comtat de Dublin tindrà premi El port de Dún Laoghaire, un dels itineraris / Foto: Liffey

Amb l’arribada del bon temps -a principi de setmana l'observatori meteorològic del Phoenix Park va enfilar-se fins als 26,5 graus-, molt propici per a dur a terme activitats a l’aire lliure, les quatre administracions locals del comtat de Dublin* han unit forces i han creat l’app mòbil Dublin Trails per a encoratjar els ciutadans a passejar pels parcs o fer excursions a la muntanya. La iniciativa, anomenada Parks & Trails Challenge, tindrà una durada d’un mes -el de juliol- i és la primera d’aquestes característiques en què participen les quatre local authorities del comtat.

A més, no només s’informarà de les vint-i-quatre rutes possibles -que combinen parcs, zones urbanes i muntanya-, sinó que també hi haurà premis per als participants. En aquest sentit, a cada ruta hi haurà diversos codis QR  de control que els caminants hauran d’escanejar a fi de demostrar que han fet el recorregut, cosa que els permetrà d’entrar al sorteig d’uns premis que els responsables de l’app defineixen de sorprenents.

Com funciona?

Hom es descarrega l’aplicació mòbil, a l'App Store o mitjançant el codi QR dels panells publicitaris on s’anuncia la iniciativa.

A l’app, se selecciona el parc o recorregut que hom pretén fer.

Apareixerà un mapa que guiarà l’usuari informant sobre l’emplaçament dels codis QR.

Hom escaneja els codis QR i l’app ho actualitza al compte de l'usuari.

Hi haurà quatre sortejos, tot i que participar-hi és voluntari.

Entre els vint-i-quatre itineraris hi ha un ampli ventall de temàtiques, com urbanisme, patrimoni industrial i arquitectònic, natura, paisatge o art, entre altres.

*Dublin City, Dún Laoghaire-Rathdown, Fingal i South Dublin.

Torna a dalt