Torna el Portal, però amb restricció horària i blurring

Torna el Portal, però amb restricció horària i blurring El Dublin Portal, dormint, però tornarà al matí / Foto: Liffey

La primera etapa de la iniciativa de connectar Dublin i Nova York durant les vint-i-quatre hores del dia mitjançant dues pantalles rodones anomenades portals va durar una setmana i és que l’actitud incívica d’alguns, primer al costat dublinès, però després, per efecte crida, al costat novaiorquès, va obligar el Comú a apagar la tele mentre mirava de trobar una solució tècnica que permetés de mantenir la pantalla encesa, però evitant imatges de gent ensenyant el cul, els pits o l’atac a les torres bessones, entre altres obscenitats.

La primera solució que van provar va ser que la pantalla es veiés borrosa en cas que algú s’apropés massa a la càmera, però la mesura no va acabar de convèncer, per la qual cosa, durant uns dies el portal va romandre sense emetre i molts temien que allò podria ser la fi del projecte. Fins i tot, en una mostra d’humor irlandès, algú hi va deixar un paper amb la inscripció R.I.P. -descansi en pau- i unes flors.

Tanmateix, els responsables del projecte han acordat unes noves mesures amb l’autoritat municipal, si més no, de manera temporal, que podrien evolucionar en funció del que passi; en aquest sentit, ara el portal tindrà una restricció horària i a Dublin només funcionarà de les onze del matí fins a les nou del vespre -de sis del matí a quatre de la tarda a Nova York-; a més, la imatge esdevindrà borrosa quan algú s’apropi massa a la càmera. El Comú també ha advertit que el portal no es pot tocar ni enfilar-s’hi i ara, a la part de la pantalla, hi han col·locat uns parterres que dificulten les coses als qui no vulguin respectar la distància.

D’altra banda, tot l’enrenou amb el portal ha generat un debat sobre el comportament d’alguns individus: n’hi ha que, òbviament, han lamentat que quatre irresponsables hagin malmès la imatge de Dublin, mentre que d’altres afirmen que això és un experiment sociològic que mostra la societat tal com és.

També hi ha hagut qui ha proposat una nova ubicació per al portal, a una zona més cívica de la ciutat, com a la banda sud del Liffey -per exemple a College Green o a Grafton Street- i és que ja fa molts anys que el carrer O’Connell i rodalia és un punt d’atracció del pitjor de cada casa, per la qual cosa, havent triat aquest lloc era evident que passaria el que ha passat.

 

Torna a dalt